2008. november 26., szerda

Adventi naptár


Megérkezett a boldog tulajdonoshoz, így közzétehetem a képét!
Biztos sokatoknak ismerős, mert a Praktikában is volt és valamelyik foltvarrós könyvben is. Kicsit változtattam rajta, mert az angyalkák annyira nem tetszettek, és le is kicsinyítettem 80%-ra. Nagyon irigyelem azokat, akiknek van gépi pelenkaöltés programjuk a varrógépen, mert néhány estémbe beletelt, amíg kézzel végigszegtem a szivecskéket :-)
Életem első "komoly" tűzésén is túlvagyok, de csak hosszában mertem, mert valamiért nekem nem sikerül rendesen kifeszítenem az anyagokat (konyhakövön maszkolószalaggal próbáltam, ahogy sokatoknál láttam, és mégse), így féltem, hogy ha keresztbe is tűzöm, akkor ráncos lesz.
De így is nagyon tetszik :-)
Egy párnak készült, így dupla marcipános konyakosmeggy lóg mindegyik szivecskén.
Van egy kérdésem is. Nem emlékeztek, hogy hol láthattam ferdepánt készítéshez leírást? Úgy emlékszem, hogy az anyagot be kellett csíkozni, utána "eltolva" összeilleszteni az anyag két szélét és végigvarrni. Utána csak a bejelölt csíkok mentén felvágni. De valahogy nem sikerült, úgyhogy meg kéne néznem a leírást, de persze sehol se találom :-).
Mindjárt december! Jön a karácsony!



4 megjegyzés:

Barbi írta...

Gyönyörű lett! Külön feldobják az aranypapíros bonbonok! Nagyon ügyes vagy!

Edige írta...

Nagyon szépen megvarrtad! Az csak külön emeli az értékét, hogy kézzel applikáltad rá a szívecskéket. Egyébként én is ezt a megoldást szeretem jobban.

pmh írta...

http://www.geocities.com/francine_pa/biaiscouleur.html
ferdepánt

UKati írta...

Köszönöm a ferdepántos linket!