2008. augusztus 6., szerda

Cimketipp

Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne valamilyen cimkét varrnom az elkészült munkákba. Fel is hívtam néhány cimkegyártót, de sajnos a klisé 1000-4500 Ft, utána 500 db-nál 7-8 Ft/db, 1000-nél 3-4 Ft/db, ráadásul akkor nagyon sok évre előre el kell dönteni, hogyan is nézzen ki :-(. Szóval erről letettem. Mígnem Hokatával folytatott beszélgetés közben rájötttünk, hogy van transzferpapír, amivel fotókat egyebeket lehet textilre, pólókra átmásolni. Neki is álltam cimkét tervezni, nyomtatni, vasalni, és íme az eredmény "szárazon" és bevarrva.





Egyik oldalon a név "BazsAnna" a másikon évszám. Egy lap papír 450-770 Ft-ba kerül (attól függ hol veszi az ember) és ráfér akár 100 db is. Így is 4,50-7,70 Ft/db-ra jön ki, de elég annyit nyomtatni, amennyi kell. A "fólia" miatt nem feslik a cimke széle, így olyan anyagra vasalhatom, amilyen éppen illik az adott munkához. Még nem tudom meddig áll el kinyomtatva és nem felvasalva, ezért előre készítettem néhányat fehér alapon. A bevarrt cimke gazdája még nem publikus, ajándék lesz, de hamarosan megmutatom.

5 megjegyzés:

Hokata írta...

Nagyon jó lett a cimke, elindulhat a BazsAnna világkörüli útra.
Hokata

katafolt írta...

Nagyon jó ötlet ez a házi címkegyártás és szép a blogod!

UKati írta...

Köszönöm!

Elizanikó írta...

Ezen már én is töprengtem egy sort, és sikerült is elrontanom egy ilyen rtanszferpepírt.
Ugyanis tükörképet kell nyomtatni, és az nekem nem ment.

UKati írta...

A tükörnyomtatást a nyomtatási beállításoknál kell beállítani: Nyomtatás- Tulajdonságok - Speciális (ez egy listaszerű ablak)- Tükörkép.
Én mostanában azért vívódom vele, mert vasalható varrott holmiknál vigyázni kell, hogy ne vasaljon rá az ember. Még a saját holmiknál ez nem gond, de mindenkinek akinek ajándékot adok kössem a lelkére, hogy nehogy rávasaljon? Az nem ciki?