2009. november 18., szerda

Elmaradások

Megint eltelt egy kis idő, mióta volt időm blogolni... Olvasni azért igyekeztem benneteket, de a fotózással, letöltéssel stb. nem volt időm/erőm foglalkozni.

Íme az elmúlt hetekben készült ajándék prototípusok.

Egy pénztárca, ami sok tekintetben nem a leírásnak megfelelően készült, de ezt csak én tudom (És most ti :-) ). Megküzdöttem a négyzetekkel is, mert kicsit lebénáztam a számolást, hogy hány csíkot is kell összevarjak ahhoz, hogy elég széles legyen a végeredmény, és mivel anyagból is éppen hogy elég volt, hát volt ahol fel kellett fejtenem és máshová hozzátoldani. de hát ezért prototípus, hogy ezek előjöjjenek, igaz?


Egy füzetborító, ami nagyon bejön nekem! Oda sem adom! Ebből a prototípusból azt tanultam, hogy ha vastag anyagot varrunk, akkor rendesen rá kell számolni, különben utólag kell kicsit lenyírbálni a borítóból, hogy beleférjen :-).


És egy kosárka, ami celofánba csomagolt mézeskalácsot fog még rejteni. Itt amit még nem tudom pontosan hogyan fogok kiküszöbölni, hogy a bélés bő, és nagyon ráncolódik. Szabjam lefelé keskenyedőnek? Merthogy fent olyan szélesnek kell lennie mint a külső résznek, nem?


2009. november 5., csütörtök

Anna bölcsisruhája

 
Rég nem jártam erre, de szerencsére varrni azért volt időm! Csak még fel kell pakolgassam, hogy ti is lássátok az eredményt.

Ezt a bölcsiruhát még az őszi szünetben varrtam. Nagyon praktikusnak bizonyul az elődje, amiről a mintát levettem, mert amikor kimennek az udvarra, akkor csak aláhúzzák a kinti nacit, és nem kell sokat kínlódni a picik öltöztetésével. Ja, és még a derekát is melegíti, ha betűröm :-)

Epres gombocskák kerültek rá. Még valószínűleg kap egy zsebet, csak nem sikerült edöntenem, hogy két kisebb zsebet kapjon mint az eredeti, vagy inkább egy nagyobbat...