2009. november 18., szerda

Elmaradások

Megint eltelt egy kis idő, mióta volt időm blogolni... Olvasni azért igyekeztem benneteket, de a fotózással, letöltéssel stb. nem volt időm/erőm foglalkozni.

Íme az elmúlt hetekben készült ajándék prototípusok.

Egy pénztárca, ami sok tekintetben nem a leírásnak megfelelően készült, de ezt csak én tudom (És most ti :-) ). Megküzdöttem a négyzetekkel is, mert kicsit lebénáztam a számolást, hogy hány csíkot is kell összevarjak ahhoz, hogy elég széles legyen a végeredmény, és mivel anyagból is éppen hogy elég volt, hát volt ahol fel kellett fejtenem és máshová hozzátoldani. de hát ezért prototípus, hogy ezek előjöjjenek, igaz?


Egy füzetborító, ami nagyon bejön nekem! Oda sem adom! Ebből a prototípusból azt tanultam, hogy ha vastag anyagot varrunk, akkor rendesen rá kell számolni, különben utólag kell kicsit lenyírbálni a borítóból, hogy beleférjen :-).


És egy kosárka, ami celofánba csomagolt mézeskalácsot fog még rejteni. Itt amit még nem tudom pontosan hogyan fogok kiküszöbölni, hogy a bélés bő, és nagyon ráncolódik. Szabjam lefelé keskenyedőnek? Merthogy fent olyan szélesnek kell lennie mint a külső résznek, nem?


1 megjegyzés:

Edige írta...

Nagyon klassz dolgokat készítettél, és a pénztárcán nyoma sem látszik semmiféle bontásnak, toldásnak.
A kosárkákkal és nesszeszerekkel nekem is általában ez a bajom, hogy a bélés ráncolódik benne. Azt találtam ki ez ellen, hogy kicsit rövidebbre szabom, mint a külső részt, ezzel némileg javítok az összképen.