2009. március 18., szerda

Falvédő tervek

Amikor Bazsa még pindur volt, készítettünk a falra egy nagy fát, aminek parafalap volt az alapja, és dekorgumiból készültek rá a levelek. A hosszú ágon Bazsa és Anna ülnek Micimackóval és barátaival. Az ötletet, egy amcsi szülinapos honlapon láttam, de ott csak ideiglenes volt és papírból. Az ágy mögé szigetelésnek is került parafalap, díszítés nélkül, mert akkor még a rácsok és a fejvédő eltakarták.





Ámde, a rácsos ágyból kanapé lett, és Annácska jó nagy darabot lekapirgált a parafából (a fotók még korábban készültek). Elérkezett az idő, hogy falvédő készüljön. De milyen? A háttérben lévő fa eléggé behatárolta a mintákat. A pestlőrinci közös varrás után gyors látogatást tettünk Hokatával az Ikeában, és rátaláltam erre a fás anyagra! Ebből lesz erdő, amiből kiemelkedik a nagy fa! Mit gondoltok? Még tervezek madárkákat applikálni néhány fára, hogy vidámabb legyen.

Egy-két kérdésem felmerült. Ha nem akarok keretet, akkor hogyan zárom le a szélét? Vagy csináljak mégis? Ráadásul 150 cm széles az anyag, a lefedendő falrész pedig 155... Arra is gondoltam, hogy a fa törzsét folytatom a falvédő szélés, akkor gond nélkül tudom 5-10 cm-vel szélesíteni. De akkor vonjam be a parafa törzs részt is az anyaggal?

3 megjegyzés:

Dóri írta...

Nem tudom hogy legyen, de figyelek nagyon, mert nekem is van itthon ilyen anyagom,csak ülök rajta tanácstalanul, hogy hogy legyen vége(széle) egyszer. :)

Zelnice írta...

Én a törzsét semmiképp nem boratanám vele,legfeljebb barnával ha nem akarod a parafát. És ha szélesebb a felület mint az anyag (avatás után még kisebb lesz picivel), akkor nem hiszem hogy megúszod a szegélyt. Esetleg csináld fehérből, hogy ne legyen hangsúlyos. Hm?

Trudi írta...

Elég lenne egy 3,5 - 4 cm széles pánt, amivel beszeged, fehér színnel, ezzel hangsúlytalan. Bocsi, de idetévedtem.