2008. szeptember 21., vasárnap

Hétvégi termés...

Ismét vége a hétvégének. Sajnos többet voltunk a 4 fal között mint szerettünk volna, de a gyerekek jól aludtak, így a varrások csendes részével haladtam.
Az előző bejegyzésben írtam, hogy nekikezdtem egy őszi faliképnek. Az eredeti mintát innen töltöttem le. Úgy döntöttem, hogy Bazsára tekintettel fele méretben, Annára tekintettel a 12 blokkból csak 4-et csinálok meg :-). Az anyagokat a múlt héten kapott függöny-mintákból válogattam, így mondhatom, hogy teljesen újrahasznosított falvédőm lesz!

Szóval kivágtam a leveleket (12), a köröket (4), a kisebb leveleket (16), a nagyobb makkokat (16) és a kis makkokat (32). Azt hittem megőrülök, főleg a kis makkok sapijaitól. Lehet, hogy nagyobban könnyebb lett volna, de így is 25x25 cm-s blokkok lettek. Még az is lehet, hogy túl nagy lesz oda ahová szánom...

De kellene a segítségetek! Szerintetek a barna virágos anyag legyen csak, vagy előtte a "rácsozatot" csináljam "őszisárgával" ? Csináltam mind a két verzióról képet, de nem tudom mi lenne a jó... A sárgával olyan fakós lesz, de a csak barna virágossal nem túl búskomor? Nyilván segítene, ha a színek a képen hasonlítanának a valóságra... A blokkok háttere világosbarna bár szürkének néz ki, a fal, ahová kerülne, meleg napsárga. A másik kérdésem, hogy ti hogyan varrnátok körbe? Sűrű kicsi cikk.cakkal? Vagy a kisebb elemeket sima egyenes öltéssel? Sajnos az én gépemen nincs pelenkaöltés, és mire kézzel elkészülnék, már a tavaszi falvédőn lenne a sor :-).









5 megjegyzés:

Barbi írta...

Jó, hogy írtál! Most is nagyon szépeket bütykölsz! Nincs időm könyvtárba menni, pedig nagyon bizgat a maradék 4 kép! Azért még megpróbálok utánajárni! :-) Igen, nagyon sok termék van azon az oldalon, nekem nagyon tetszik, biztosan benézek majd párszor!
Mindig nagyon szerettem varrócskázni, tanítás mellett volt időm, most, hogy Ábel megszületett és itthon vagyok, sokkal kevesebb időm van. De ha van, akkor varrok!

Zelnice írta...

Kell a sárga!!! Barnával komor is ,meg szerintem jobban mutat ha a rács más anyag,minr a keret. Fordítva viszont nem nézne ki jól, a mintás anyag megölné a blokkok mintáját.
Miért volt nehéz kivágni? Használtál alá kétoldalas ragasztós vetexet?
Én most egy nagyon babrás fakoronát vagdostam, de ezt alávasalva könnyen ment,mintha papírból vágtam volna.

Colette írta...

A barna virágos anyagot felejtsd el, majd ha nagymamának kell ajándék, akkor vedd elő. Egyébként fantasztikusak a színek, és ebbe a pasztell világba nem kell semmi harsány és zavaró. Én a sűrű cikk-cakkra szavaznék. Jó munkát!

UKati írta...

Köszönöm a tippeket lányok!
Valószínűleg csak egy blokk lesz az étkezőbe, ahová szántam, mert nagyon nagy lett... Szerintetek ha a maradék függyönymintákból színes kockás (őszi színek) szegélhyt csinálok? TEhát sárga, és köré a színes kockák? Majd kipróbálom és csinálok fotót, most az oviszsák befejezése sürgető :-)
Kivágni azért volt nhéz, mert sok apró részt kellett kivágni, és már untam :-) Kétoldalúval csináltam, nem technikailag volt nehéz :-)

Edige írta...

Nagyon szép lesz! Kár, hogy nem csinálod meg az egészet egy képnek. A barnából én sem tennék bele olyan sokat - habár az a kedvenc színem - de túl komor tőle. Viszont egy nagyon keskeny barna szegélyt elbírna a blokkok széle, véleményem szerint.