2008. szeptember 25., csütörtök

Oviszsák

Képzeljetek el egy szekrényt, aminek az alapterülete 21x23 cm és kb. 80 cm magas. Van benne egy akasztó, ami alatt kb. 66 cm hely van. Ebbe szerettem volna valamilyen tartót varrni Bazsának az ovikezdésre, amiben a tornaholmi és a még szükséges tartalék bugyik és nadrág elrejthetők. Az akasztóra még a kabátja is felkerül elvileg, tehát fent nagyon nagy zseb nem lehet, inkább csak az alsó felén.

Kitaláltam, hogy a kapott függönyminták hátteréül szolgáló merevítő anyag milyen jó lesz a zsák hátuljának merevítésére, és még újrahasznosítás is. Nagy boldogságom is volt, mert sikerült egy eddig nem használt varrógéptalpat is hasznosítanom, amivel vékony gumit lehet a cikk-cakk öltés "alá" folyamatosan behúzni. A gumit, ami még Csehszlovákia terméke, a nagy halom cérnával együtt örököltem ismét csak az újrahasznosítás jegyében.

Boldogságom addig tartott, amíg nem próbáltam az előlapot a hátlappal összevarrni, izgalommal várva, hogy a zsebek végül jóklesznek-e. A varrógép ugyanis nem volt hajlandó hurkolni! Miért? Két délutáni alvásidőbe telt mire rájöttem. Először a szálfeszességgel játszottam. Aztán észrevettem, hogy az alsó szál nem elég szorosan van felcsévélve. Aztán kicseréltem a cérnát. Kicseréltem a tűt. Talán túl vastag az anyagréteg? Nem mondhatnám, de beáldoztam egy réteg merevítést. Semmi. Aludtam rá egyet, semmi. Végül amikor kiszedtem a gombostűket (hogy magamba döfjem :-) ), észrevettem, hogy ragadnak. Az anyag, amit merevítésnek használtam és rávasaltam a zsák "alapjára", ragadt. Valószínűleg ezért a tűnek nem maradt elég "lendülete" a hurkoláshoz. Szomorú szívvel de annál erőteljesebb mozdulatokkal eltávolítottam a rávasalt merevítéseket az alapról, és felvasaltam egy "hagyományosat". Újra összeállítás, összetűzés, varrás. És HURKOLÁS! A kb. 1 órás munkából 4 órás küzdelem lett amit elosztva 2 napig szemlélt családom. De kész lett! Remélem egyrészt befér a szekrénybe, másrészt Bazsa is örömmel használja majd :-)

Tanulság: Bizonyos esetekben nem működik az újrahasznosítás...

2 megjegyzés:

Barbi írta...

A nagy küzdelemnek meglett az eredménye! Nagyon helyes lett!

Edige írta...

Szupi lett a zsákocska!