2010. május 2., vasárnap

Neszik anyák napjára

A két neszi a két mamának készült a mai nap alkalmából. Az első a zöld még múlt szombaton kezdte meg életét, Colette alkotónapján, ahol a rátétminták csínját-bínját próbáltuk megtanulni.

Colette hozott ihletőül néhány mintát, és néhány könyvet is, ősi magyar motívumokkal. Az egyik könyvben találtam ezt a mintát és nagyon megtetszett.

A másik neszi már itthon készült, fekete alapon selyem rátéttel. Nagyon tetszett ez a színhatás! Hokata megfertőzött a feketével és a színekkel!!!! (Már készül egy táska is, és a dísze egy rátétmintás tűzmadár lesz, de azt majd legközelebb, vagy ha készen lesz...).

A neszik hátoldalát "kukacoltam"!!!! Életem első és második próbálkozásának nyomait látjátok, a fejlődés talán látható :-). Nagyon bevált a stoppolótalp, és már csak gyakorolni kellene de sokat! Jó bátor voltam mindkét alkalommal (vagy vakmerő), mert jó elütő színnel tűztem, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek.Az zöld neszinél félúton úgy döntött a varrógép, hogy csak a hagyományos irányban hajlandó hurkolni az alsó szállal. Szerencsére a varrósnapon kaptam egy kis gépidőt mástól, így be tudtam fejezni. Tegnap gondoltam a fekete neszihez is megpróbálom, hátha, és sikerült, hurkol a drága előre-hátra-jobbra-balra egyaránt! Nem tudom, mi lehetett a baj, talán már túl meleg volt a nap végén?

3 megjegyzés:

abeva írta...

Kata nagyon termékeny voltál a napokban !

Colette írta...

Tuti jók lettek! Olyan jó látni befejezve:-)
Kéne nekem egy háromoszlopos sablon, ha már új szelek fújnak, tudsz benne segíteni?

Liisa írta...

Nagyon szép a táskák (tai sinnepäin)!