2009. augusztus 14., péntek

Mesepárnák


Annácskám hamarosan bölcsibe megy, minap volt az első szülői. Rengeteg mindent kell vinni, többek között mesepárnát, amin csücsülve hallgatják majd a meséket. Kedves barátném lánya is csoporttársunk lesz, így neki is készítettem egyet.
Gondolom a lányok jeleit kitaláltátok :-). Anna lesz az alma és Zsófi a házikó. Nem is reméltem, hogy a kukac ilyen jól sikerül majd. A madárkára a Cinderberry Stiches madárkája ihletett, de nem volt energiám kézzel hímezni, pedig lehet, megérte volna, mert egyes farktollai kicsit bénára sikeredtek, illetve megtanultam, hogy erre az anyagra (gondolom másra sem) szabad géppel vetex nélkül hímezni :-).
Summa-summárum elégedett vagyok, és boldog, hogy meggyógyították az én kis nehézsúlyú varrógépemet. Ki kellett cserélni a bobintartót. Azt hiszem többet nem kísérletezek a szuper tűzőtalppal, mert tisztítással együtt 8600 Ft-ot nem ér meg... Próbáltam tanácsaitok alapján simán a leeresztett anyagtovábbítóval tűzni, és tök jól sikerült! Nagyon boldog voltam, egész addig míg meg nem fordítottam és meg nem láttam, hogy csupa hurok az alja :-(. Hiába fesztíettem a felső szálon, nem segített. Ha leengedtem a talpat, akkor jó volt, de úgy nem tudom az anyagot az anyagtovábbító nélkül mozgatni. Az enyém nyomóerejét nem lehet változtatni, akkor ez nekem nem is fog így menni?

3 megjegyzés:

Violini írta...

Már megint ugyanazzal jövök: Márta nénit kérdezted? Ő Neumannal is úgy kukacol, mint Aurórával. Én sajnos nem tudok válaszolni.

Hokata írta...

Na végre mutatsz valami szépségeket, már hiányoltalak.
Mindig, csak a munka?, kell egy kis szórakozás is, nagyon jók lettek a párnák, a kukac különösen tetszik.
A jó múltkorában az én gépem is szerelőnél kötött ki, a szinténhimzőtalp miatt, az egész nem ér annyit. A talpleengedés nem tudom, hogy működik, mert nekem olyan kis egyszerű a mucikám, nincs rajta ilyen funkció, vagy csak én nem találom. Most szépen varr a drága és én ezt nem is merem kockáztatni, a kör négy szögesítésével foglalatoskodom.
Jó lenne már egy bűnbarlang, nem?

Barbi írta...

Örülök, hogy kikupálódott a géped! Nagyon jók lettek a mesepárnák! :D