2008. december 23., kedd

Mutáns bárány

Szegénykém, báránynak készült, de már akkor feltűnt, hogy valami nem stimmel, amikor kifordítottam a testet és orr helyett csőre volt. Sasbeütés. Szegénykém valószínűleg az eggyel kisebb bárány orrát kapta, vagy nem tudom... A szemeknek is elvileg az "orron" kéne lenniük, de meg sem kíséreltem. Elkeseredésemben egy darabig az ablakárkányon üldögélt, és minden erre tévedő rokonom megkérdezte: Mi lesz ez, valami dagi madár?

Aztán felvarrtam a karjait és jött az orángután beütés... Nem tudom hogyan kell szépen felvarrni. Az első báránykámnak nem voltak ilyen gondjai, mert frottírból készült, és nem látszott a cérna :-). Szóval az egyik karját még valszeg újra felvarrom, mert gáz lett. De született egy sas-orángután-bárány, Dolly elbújhta mellette.

Egy apró emberkének, Dórának készült, akit karácsonyra vártak, de hamarabb, már 32 hetesen szeretett volna megismerkedni a világgal. Szerencsére minden rendben van, már vagy két hete otthon is van. Készült a bárányhoz takaró is, azon csücsül a "bárány". Kaptam egy babaruhavarrodából egy halom bébiplüsst, abból készült mindkettő. A takaró hátulja fleeceből van, finom meleg.





Készítettem még néhány karácsonyfadíszt is, mindegyikből volt több is, de már gazdára találtak a korábban mutatott ajándékos kosárkákban.

Készültek ajándékkártyák is, teával festett lepedővászonra, textildekupázs technikával. Szerintetek mi lehet az oka (és hogyan kezeljem), hogy a sűrű cikkcakk öltésnél a "cérnaborda" megakadt a talpban, és tönkretett egy-két próbálkozást. ezért csináltam lazább öltéshosszal, de így is elég jó lett.








4 megjegyzés:

Edige írta...

A báránynak így is nagyon fog örülni az a pici lány. A gépi steppelésnél velem is előfordult már, hogy nem boldogult vele szépen a gépem, de még nem jöttem rá, hogy miért csinálja...

Barbi írta...

Nagyon cuki a bárány és szépek az ajándékok!

UKati írta...

Köszönöm lányok!

F.Gina írta...

Nem baj Kati, egy újszülöttnek minden vicc új :)))
A steppelést próbáld másik talppal, amin van hely a cérnacsíknak. Más ötletem nincs.