2008. december 21., vasárnap

Készülnek az ajándékok

Kicsit akadozik az internetes kapcsolatunk, ezért most gyorsan frissítek egy kicsit.
Most, hogy párom is szabin van már, többször jutok varrógéphez. El is készült néhány ajándék, amiket fel is rakhatok, mert vagy már átadtam őket, vagy aki kapja nem olvas blogokat :-).





A házikó egy 6 éves kislánynak készült, Dawn leírása alapján. Nem tudom, hogy a méreteket jól értelmeztem-e, de amiket ő megadott, az alapján nem lett volna akkora, mint amit a képek sejtetnek :-). Szóval a méretek mások. A ház falait és tetejét kiszortírozott polifoamból csináltam, amire még ragasztanom kellett egy kartonlapot, hogy merevebben álljon. Így viszont könnyű és puha a fala, bár bő vízzel tisztítani csak az egyik oldalról lehet (külső) a karton miatt. A gombfüleketet kis hajgumikkal csináltam, ahogy az ötletgazda is. A gombok kis narancsokat formáznak, nagyon édi lett. Későn jöttem rá, hogy a polifoam miatt nem tudom utólag rávasalni az ajtót és ablakot, így azokat kétoldalú ragasztóval tettem fel. Ennek egy hátulütője van, hogy nem lehet körbevarrni, mert a tű nem megy át a ragasztón, vagy ha igen, olyan ragacsos lesz, hogy lehetetlen vele dolgozni. Így aztán nem szegtem körbe, de szerintem nem von le az értékéből. Kinyitva természetesen kertként funkcionálnak a ház oldalai.
Csináltam még néhány kosárkát is Colette dobozkái alapján, csak nálam a prototípus már nem hasonlított dobozhoz, így lett belőle kosár :-). Az anyag a pár hónappal ezelőtt kapott függyönymintákból és függönymaradékokból származik, isteniek erre a célra! A ferdepántok életem első saját készítésű ferdepántjai!



4 megjegyzés:

Barbi írta...

Szuper dolgokat készítettél! Az a babaház!!!!!! :-)

Edige írta...

De jó ötlet ez a babaház...

martimez írta...

A babaház nekem is nagyon tetszik,én nagyon örültem volna...

Zelnice írta...

Te jó ég,mennyi minden!
Babaházat biztos én is varrok majd!
A bárány meg nekem inkább maci, de nagyon aranyos! A gazdija meg majd úgyis kitalálja, hogy valami más, és úgy lesz jól.